Skriv ut denna sida

Sabotage mot frihetsflottans Juliano

Joacim Blomqvist 23 juni 2015

Det verkar  som att Israel försökt sig på en repris av 2011-års attentat mot Ship to Gazas skepp Juliano. Uppgifter läkte ut i tisdags om sabotaget från journalisten Kajsa Ekis Ekmans Facebookstatus, men kunde inte bekräftas av någon annan, vare sig i Flottan eller i andra medier. Nu styrks uppgifterna emellertid av Frihetsflottans Dror Feiler i politiskt konservativa Jerusalem Post. I tisdags skrev Ekman

 

 

SABOTAGE!!!!! En av båtarna i Ship to Gaza har saboterats. Båten Juliano förstördes av okänd dykare som hade sönder propelleraxeln. När de åkte ut började båten ta in vatten. Rena turen att de hann tillbaka och ingen skadades. Under tiden har Netanyahu gjort uttalanden om att detta ar en terrorflotilja som ska stoppas med alla medel. Israel forsöker också frysa våra bankkonton. Jag undrar, vilka åtgarder vidtar Sverige om någon försöker hindra en svenskflaggad båt från att nå ett land som Sverige erkänt?


Hoppas alla som läser detta kan sätta press på Sverige. Solpaneler o medicin är inte terror!!
Ps, vi mår bra, åker runt på ett överraskande tomt medelhav, tre dagar nu och har knappt sett en båt.

Hennes uppgifter bekräftas i Jerusalem Post av Dror Feiler som säger att propellern saboterats av "någon som visste vad de gjorde," enligt JPs uppgifter.

Dror Feiler säger "vi vet inte vem som gjort detta, men en person dykte djupt under vattnet för att sabotera propellern, så vi har tvingats hitta en annan båt,"

- Det finns mörka krafter som försöker stoppa oss längs vägen, fortsätter Dror Feiler

 

Källor: Kajsa Ekis Ekmans facebook sida

Jerusalem Post: <http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Gaza-flotilla-activists-hints-Israel-tried-to-sabotage-vessel-at-Greek-port-407092>